Indkøbskurv (0)

Du har ingen varer i kurven.

Spar 23%
6 fl. Langhe Nebbiolo (Mini Barolo)

6 fl. Langhe Nebbiolo (Mini Barolo)

Vær den første til at bedømme dette produkt

Information

  • Italien
  • 2017
  • Nebbiolo
  • Kalv, Lam, Oksekød, Svinekød, Vildt
  • 14%

Beskrivelse

Bongiovanni er en familiedrevet vingård, som er på 3. generation hvor Davide Mozzone er ejer og vinmager på den lille produktion af formidable vine i deres portfolio. Vi har besøgt familien i Piemonte flere gange, og der er en helt ekstrem passion bag alle produkterne, Davide kan tale 4 timer i streg om 1 vin, så man bliver nødt til at stoppe ham når han flyver ind i vinens verden. Men han producerer altså også fantastiske vine.

Høsten er naturligvis manuel og fandt sted i den sidste uge af september med en sortering såvel oppe på Starderi som hjemme foran kælderen. Alle stilke fjernes inden druerne bliver delvist knust og spontangærer uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen stabilises helt enkelt ved, at tankene efter gæringen rulles ud på gårdspladsen i november kulden. Herefter fyldes vinen på 1, 2 og 3 gange brugte franske barrique og tonneau hvor den malolaktiske gæring lige får lov til at finde sted inden vinen kommer tilbage i stålet hvor den modner 8 måneder frem mod aftapningen på flaske, der sker uden filtrering.

Vinen kommer fra 0,5 ha. i Barbaresco kommune i 250 - 290 m.s højde, der er vestvendt og har samme mergel/kalkjordbund som topmarkerne. Vinstokkene er 14 - 17-år. Frugt fra de yngre vinstokke på topmarkerne deklasseres til "Langhe" og bruges også til denne vin, som kun lagrer 6 mdr. i egefade. Den har Nebbiolodruens charme og karakter, men i en lidt lettere, saftig, udgave, der kan nydes umiddelbart til lettere kødretter, charcuterie og pastaretter.

Pris: 1.314,00 kr

Special Price 1.014,00 kr

Fragtfrit ved køb af 12 flasker og derover.

Leveringstid 1-3 dage

Gavekort

Køb et gavekort

BonGiovanni

Bongiovanni er en familiedrevet vingård, som er på 3. generation hvor Davide ...

Læs mere