Indkøbskurv (0)

Du har ingen varer i kurven.

Vingårde / Domaine de Soulanes

Tilbage til vingårde
Domaine de Soulanes

Domaine de Soulanes

Domaine de Soulanes ligger meget naturskønt i området Mas de las Fredas få km udenfor Tautavel. Her driver Cathy et Daniel Laffite de 16 hektar, som ligger på de solbeskinnede marker og sydvendte skråninger (som på fransk hedder ”Soulanes”). Jorden er domineret af de kalkholdige sten ”schistes”, som giver sit præg til smagen.

Vinstokkenes rødder skal langt ned for at hente næring og vand, da de er en del af vækstbetingelserne i Roussillon, at der ikke må anvendes kunstig vanding. Resultatet er et meget lavt udbytte på ca. 25-30 hl/hektar, så det giver visse begrænsninger for en lille producent, som oveni købet på 3. år satser på at følge biologiske dyrkningsmetoder for at opnå godkendelse som biologisk producent efter yderligere 4 år.

Udover de fremragende smagfulde rødvine har man i området dybe traditioner for ”vins doux naturels”, som er skønne koncentrerede sager, der kan sætte de fleste portvine til vægs.

Vindanmark har som to gode eksempler på produkterne fra Domaine de Soulanes valgt:
Den fortræffelige Vin de Pays, Jean Pull, som er produceret på carignan noir og grenache noir på traditionel vis i lukkede betonkar. En ærlig og koncentreret vin til kraftige kødretter - med god garvesyre, rundet af smagen af mørke frugter og bær.

I kategorien dessertvine har Vindanmark valgt at importere den fantastiske ”AOC Maury hors D’age”. Denne betegnelse tyder, at vinen er lagret i minimum 15 år, heraf en store del af tiden på franske egetræstønder. En fantastisk vin med en dyb og moden smag, som man ellers kun finder i de fineste vintage ports. Druen er 100% grenache noir.

Læs mere: http://www.domaine-soulanes.com/

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.