Indkøbskurv (0)

Du har ingen varer i kurven.

Billy Cross & Mike Andersen D. 17/2 - 2024

 • lørdag den 17. februar 2024, 20:00
 • lørdag den 17. februar 2024, 21:45
 • onsdag den 26. april 2023
 • Kystpromenaden 2, Aarhus
 • 110 / 110

Siddende koncert.


Billy & Mike

Den unikke duo Billy Cross og Mike Andersen er tilbage i de hyggelige lokaler i VinDanmark i Aarhus med en række koncerter. Vi KUN har planlagt de 3 der er til salg nu.


 


De besøgte VinDanmark i februar 2023 og det resulterede i 7 udsolgte koncerter på stribe.


Duoen vender tilbage i februar 2024, men denne gang er bandet ikke på turné, men spiller KUN koncerter på VinDanmark.
Du kender helt sikkert Mike Andersen og Billy Cross, som nogle af Danmarks fineste fortolkere af den amerikanske folk / blues / country tradition. 


De to musikere har knyttet et solidt venskab gennem årene, med stor gensidig respekt for hinandens kunst,


NU slår de for første gang pjalterne samme på en eksklusiv turne i februar 2024 – og kun denne periode! 


Billy Cross 


Hvad får en mand på snart 74 år til at fortsætte med at spille koncerter?  

Billy Cross har spillet rock’n’roll siden han var 13 år, skrevet sange der har solgt millioner i Danmark, Amerika og England og egentlig oplevet nok til at sætte sig tilbage og nyde sit velfortjente otium men tager i stedet på (endnu) en Danmarks tour..


Kodeordet er glæde – spilleglæde. 


Siden Billy Cross kom til Danmark i 1979, har kendetegnet været spilleglæde og professionalisme. 


Siden 1962 har Billy Cross bl.a. spillet for Andy Warhol i NYC, med Sha Na Na og i 70’erne i Broadway Musicalen Hair, med Meat Loaf og Link Wray, samt indspillet to albums og turneret jorden rundt med Bob Dylan. 


I Danmark ændrede Billy Cross ’Delta Blues Band’ til ’Delta Cross Band’, og bandet blev til et af landets største live acts i slutningen af 70’erne og starten af 80’erne. 
Han producerede og var med til at skrive ”Tidens Tern” med CV Jørgensen, Anne Dorte Michelsens ”Mellem dig og mig”, Pretty Maids ”Red hot and heavy”, Søs Fengers ”On Holiday”, Björn Afzelius' ”Tusind Bitar” og utallige andre legendariske sange.


Billy Cross er klar til at gøre det som han er absolut bedst til – øse ud af spilleglæde. 

Diskografi:
Billy Cross 1986
Life Is Good 2004
So Far So Good 2006
The Dream Hasn’t changed 2012 
Goodbye to the Sixties 2015


Mike Andersen


ÉN AF DANMARKS I SÆRKLASSE BEDSTE BLUES GUITARISTER! 


 Alene og milevidt omkring 


En stærk vokal, en akustisk guitar og en fod i størrelse 47! 


Det er de få elementer, der udgør Mike Andersens solokoncept. Et koncept, der er så godt, at det i 2020 blev belønnet med en DMA-award. En statuette som Mike nu har to af. Om sin anden DMA-statuette i karrieren - denne for selve LIVE performancen - sagde Mike Andersen: ”Anerkendelsen er fed, fordi det er så anderledes et akustisk projekt, jeg har turneret med. Det med at tage ud alene, har jeg aldrig gjort før, så på den måde er prisen en anerkendelse af, at det virker”. 


DMA fagjuryens begrundelse lyder bl.a.: 


”Ingen tvivl om, at Mike Andersen er et af Danmarks stærkeste kort på bluesscenen”… ”Cadeau for at turde springe ud som solo-artist og storyteller”… ”Mike Andersen formår at fastholde publikums opmærksomhed i et nøgent arrangement, hvor han sidder alene med sin guitar, med lidt støvletramp og en soulstemme, der står skarpt”. Mike har masser af gode historier og gode sange i sin guitarkasse. 


Mike Andersen mestrer soloformatet til perfektion og med hans vokale rækkevidde mærker vi at ”less is more”. 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 


Der er også skåret ind til benet - til knoglemarven - på Mike Andersens første soloalbum ”One Million Miles” (2019). ”Albummet har et meget råt og simpelt udtryk. Det er optaget live i studiet, helt uden overdubs og edits, og er derfor langt mere råt, upoleret og nøgent end noget jeg tidligere har lavet”, fortæller Mike Andersen. 


Mike Andersen har i alt udgivet syv album med band og spillet et utal af livekoncerter. En million mil på landevejen, er det nok næppe blevet til, men det er tæt på. Mike Andersen og hans band har nemlig gennem de sidste 20 år kørt landevejene i Danmark og resten af Europa tynde. Og der er stadig mange flere kilometer i dem. 


Men nu møder Mike Andersen altså også sit publikum helt alene. 


”Jeg har altid stræbt efter at lave sange som kan holde til at blive fremført af bare mig selv og en guitar. Alligevel har jeg aldrig før turde udgive eller spille dem live på den måde. Men har jeg gjort nu”, siger Mike Andersen. 


At turde stå alene Mike Andersen begyndte at spille guitar og synge, da han var ganske ung. Der skulle år på bagen, 


en vis portion mod og ro til før han turde kaste sig ud i at stå alene på scenen - og på en plade. Og så selvfølgelig udvikling, både som mand og musiker. 


”Én af de ting jeg har fået ud af at blive ældre er, at jeg har fået taget toppen af den indre uro og ængstelighed. Derfor er jeg hellere ikke længere så bange for at søge ind i det rum, hvor man kan høre al larmen, fordi der ikke er noget til at overdøve den. Faktisk er jeg efterhånden blevet helt vild med det rum af intensitet som jeg oplever, når jeg er alene med publikum”, forklarer Mike. 


Han har dog på ingen måder planer om at droppe sit band. 


”Jeg ELSKER stadig at stå med mit band, og er vild med den energi og power, der er at hente der”, siger Mike Andersen, der samtidig også ser frem til flere soloturneer!


Glæd dig ♥️


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Spisning inden koncerten


Hvis du vil spise tapas i restauranten inden koncerten, så skal du booke et bord her:


Der kan bookes bord 3 mdr før koncerten afholdes ♥️ 


BOOK BORD PÅ VINDANMARK HER


 


Hvis der ikke er plads på VinDanmark, så kan du booke på vores søster restaurant HANTWERK book til kl 1730/1800 og oplys i bookningen at du skal være på VinDanmark kl 20 til koncert. HANTWERK ligger kun 5 min gå gang fra VinDanmark.


BOOK BORD PÅ HANTWERK HER----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


(Det med småt: Billetter kan kun refunderes såfremt et arrangement aflyses eller flyttes til en anden dato. Vi forbeholder os retten til at aflyse et arrangement hvis antal solgte billetter er under 40 stk.)

Andre events

Vis flere
 • SIMONE TANG TRAIN-KONCERT D. 6/3 - 2024

  06. Mar 2024

  SIMONE TANG TRAIN-KONCERT D. 6/3 - 2024

  145,-

  ...
  Vis event
 • EKSTRA: Henning Stærk 7/3 - 2024

  07. Mar 2024

  EKSTRA: Henning Stærk 7/3 - 2024

  UDSOLGT

  ...
  Vis event
 • Henning Stærk 8/3 - 2024

  08. Mar 2024

  Henning Stærk 8/3 - 2024

  UDSOLGT

  ...
  Vis event